Olivier Latry. DPI JF Badias

Palau de la Música Catalana

Comencen nous cicles: El Cicle Onca, el Cicle Orgue i el Cicle Tardes al Palau

palau de la musica catalana  Comencen nous cicles: El Cicle Onca, el Cicle Orgue i el Cicle Tardes al Palau

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
c/ Palau de la Música, 4-6 – 08003 Barcelona
www.palaumusica.cat

Les entrades pel Cicle ONCA es posaran a la venda el 14 de febrer, pel cicle Tardes el 13 de febrer i pel Cicle Orgue ja estan a la venda.

El proper mes de febrer començaran nous cicles al Palau de la Música Catalana dedicats a diferents expressions musicals. Per vuitè any consecutiu l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, amb el seu director fundador, el violinista Gerard Claret, iniciarà una nova temporada estable, el Cicle ONCA. També s’estrenaran les noves edicions del Cicle d’Orgue al Palau, que ofereix l’oportunitat de gaudir de les subtils harmonies de l’orgue Walcker de la Sala de Concerts, i del Cicle Tardes al Palau, que aquest any abordarà temes marcadament populars a l’entorn del 50è aniversari de la mort d’Eduard Toldrà.

palau de la musica catalana  Comencen nous cicles: El Cicle Onca, el Cicle Orgue i el Cicle Tardes al PalauEn aquesta edició del Cicle ONCA, que se celebrarà del 23 de febrer al 10 de maig de 2012, els concerts tindran lloc els dijous a les 19h al Petit Palau. El primer dels quatre concerts que integren aquest cicle dedica un homenatge a les figures de dos il·lustres compositors catalans: Eduard Toldrà (50è aniversari de la seva mort) i Xavier Montsalvatge (centenari del naixement), amb obres emblemàtiques que s’han guanyat un lloc rellevant en el repertori de les orquestres de cambra (Vistes al mar de Toldrà i Concertino 1 + 13 de Montsalvatge). Els dos concerts següents tenen com a teló de fons la ciutat de Viena, tan estretament relacionada amb la trajectòria artística dels dos compositors que hi són representats: Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert. En el tercer hi col·laborarà el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, en una producció conjunta amb l’ONCA, dirigida pel titular del cor, Josep Vila i Casañas. El darrer concert representa una aposta per gèneres de gran poder de comunicació poc freqüents en el repertori de l’ONCA, que actuarà amb el grup Erwin Seerutton’s Ensemble. Erwin Seerutton és un músic, compositor i cantant de gran projecció concertística en el món del jazz i el gospel, que també està realitzant una tasca pedagògica important entre nosaltres.

Amb el Cicle d’Orgue al Palau, les sumptuoses sonoritats de l’orgue Walcker de la Sala de Concerts ompliran l’espai del Palau de la Música Catalana. El cicle consta de tres concerts i inclourà el debut al Palau del reconegut organista de la catedral de Notre-Dame de París, Olivier Latry; l’organista espanyol amb més projecció internacional, Juan de la Rubia; i Mercè Sanchís, l’organista que acompanya l’Orfeó Català des de fa més d’una dècada.

L’Orgue del Palau de la Música va ser construït entre 1906 i 1908 per la casa Walcker de Ludwigsburg (Alemanya), una de les empreses orgueneres més prestigioses de l’època, per encàrrec de l’Orfeó Català. La inauguració oficial va tenir lloc el 13 de febrer de 1908. Després de la restauració que va portar a terme el prestigiós orguener Gerhard Grenzing, acabada l’any 2003, per retornar-li les seves característiques sonores i estètiques originàries, el fet de poder disposar d’aquest instrument restaurat en plenitud, va obrir un ventall de noves possibilitats: la recuperació de l’orgue com a instrument de concert fora de l’àmbit tradicional de les esglésies i la difusió d’un valiosíssim repertori, principalment romàntic i modern, avui pràcticament desconegut pel nostre públic.

palau de la musica catalana  Comencen nous cicles: El Cicle Onca, el Cicle Orgue i el Cicle Tardes al Palau

Quico el Celio

Els sis concerts que formen els Concerts de Tarda d’enguany aborden gèneres marcadament populars, alhora que commemoren un esdeveniment entranyable de la música catalana: la celebració del 50è aniversari de la mort d’Eduard Toldrà. Se celebraran del 14 d’abril al 18 de juny a la Sala de Concerts els dilluns a les 19h, amb l’excepció del concert Les cobles homenatgen Eduard Toldrà, que serà en dissabte.

El Palau de la Música Catalana oferirà un important concert de sardanes i música per a cobla, dirigit pel seu deixeble i un dels seus intèrprets més qualificats, Antoni Ros Marbà; i una audició de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que retorna al Palau amb un programa monogràfic dedicat a la música orquestral del compositor, sota la direcció de Salvador Mas.

Completen la programació, un concert de la Banda Municipal de Barcelona, un excel·lent mitjà de cultura popular, amb el seu director titular Salvador Brotons i el pianista Antoni Besses i tres sessions de folk, gospel i espirituals i musical americà.

 

 

 

palau de la musica catalana  Comencen nous cicles: El Cicle Onca, el Cicle Orgue i el Cicle Tardes al Palau

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
c/ Palau de la Música, 4-6 – 08003 Barcelona
www.palaumusica.cat

© e-12notas - Madrid (España)

 width=Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies